Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

De verkoop van tweedehands auto’s is begin 2023 gestegen met 2,4%. Nieuwe auto’s lieten een stijging zien van 17,4%. Dit laat Traxio weten.

2022 teleurstellend
De winst van de verkoop van tweedehands wagens volgde op een teleurstellend jaar 2022, toen een verlies van 9,4% werd opgetekend. De maand januari eindigde op 57.135 inschrijvingen tegenover 55.821 in januari vorig jaar. Volgens Traxio is er zowel bij particulieren als bedrijven wel degelijk interesse voor occasiewagens.

Positieve trend
De verkoop van nieuwe personenwagens liet een stijging zien in het aantal inschrijvingen met 17,4% tot 39.847 eenheden. Daarmee wordt een vervolg gebreid aan de positieve trend van de afgelopen maanden. Teleurstellend echter is het lager dan verwachte aantal showroombezoeken bij de merkverdelers, daar waar de sector had gehoopt op een gunstig effect van het Autosalon. De gunstige inschrijvingscijfers vloeien voort uit leveringen van eerder in 2022 bestelde wagens.

Volgens Filip Rylant, woordvoerder van Traxio, bleef het in de Salonmaand januari kalm in de showrooms van de nieuwe wagens: "Zowel de consumenten als de bedrijven lijken wat af te wachten. De particuliere klant verslikt zich wat in de prijzen van de nieuwe wagens en interesseert zich daarom meer in tweedehandse dan in nieuwe. Maar ook bedrijven gaan meer en meer op zoek naar occasiewagens."

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.