Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

AkzoNobel heeft haar omzet in het vierde kwartaal van 2022 met 8% zien stijgen. Volgens het verfconcern komt dit door prijsverhogingen, “ondanks de economische tegenwind op volumes en resultaten.”

Resultaten
In het 4e kwartaal van 2022 kwam de omzet uit op 2,6 miljard euro, 8% hoger dan een jaar terug (2,4 miljard euro). Over het gehele jaar bedroeg de omzet 10,8 miljard euro. De prijzen stegen  in het 4e kwartaal met 11%, maar de volumes lagen 9% lager. Het bedrijfsresultaat kwam in het 4e kwartaal uit op 103 miljoen euro, bijna een halvering ten opzichte van een jaar terug (205 miljoen euro). Voor geheel 2022 kwam het bedrijfsresultaat uit op 708 miljoen euro. Volgens AkzoNobel was het lagere bedrijfsresultaat het gevolg van de lagere volumes, hogere grondstof- en transportkosten en de inflatie. De winst (EBITDA) over geheel 2022 kwam uit op 1.2 miljard euro; in 2021 was dit 1,4 miljard euro..

Onzekerheden
Volgens CEO Greg Poux Guillaume was 2022 een jaar met onzekerheden: “De ontwikkelingen in de wereld zorgden voor significante kosteninflatie, verstoorde toeleveringsketens en een dalend consumentenvertrouwen. Onze resultaten bleven ook in het vierde kwartaal geraakt door een lagere vraag en de aanhoudende effecten van COVID-19.”

Voor 2023 verwacht hij dat de onzekerheden aanhouden en op volumegroei zullen drukken. Kostenreductie programma’s zullen de aanhoudende druk van inflatie moeten temperen, aldus het verfconcern: “Maar de dalende grondstoffenprijzen zullen een gunstig effect hebben op de winstgevendheid.”
Doelstelling voor 2023 is een EBITDA van 1,2 tot 1,5 miljard euro.

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.