Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

De verkoop van zowel nieuwe als tweedehands auto’s in België zijn in januari 2024 sterk gegroeid. Traxio spreekt van het beste resultaat sinds 2021.

Nieuwe auto's
Bij de nieuwe auto;s steeg het aantal inschrijvingen 17,1%, ofwel 46.667 voertuigen. Hierbij lijken consumenten steeds meer te kiezen voor nieuwe elektrische auto’s (+73,1%). Traxio meldt van dealers een positieve feedback te ontvangen met meer bezoekers in de showrooms, snellere aankoopbeslissingen en een duidelijke toename van online aankopen: “Het wordt dus interessant het aantal inschrijvingen de komende maanden op te volgen om de concrete resultaten van deze promotieperiode te beoordelen.”

Tweedehands
Bij de tweedehands auto’s bedroeg de groei van het aantal inschrijvingen 8,4% vergeleken met de dezelfde periode vorig jaar, na een al erg succesvol 2023. Januari eindigt op 61.908 inschrijvingen, 4.773 meer dan een jaar eerder. Traxio: “Het lijkt erop dat de markt voor tweedehandswagens verder blijft stijgen en de komende jaren op een hoog niveau zal blijven.”
Als reden voor de stijging noemt Traxio het groeiende aanbod. Ook zijn de prijzen begin dit jaar licht gedaald. Opvallend is de verdubbelding (+93,9%) van het aantal occasie elektrische wagens dat is ingeschreven door particulieren.

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.