Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Het aantal automobilisten dat met drank op achter het stuur wordt gepakt, neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.

Bekeurd
In 2023 beboette de Nederlandse politie 42.799 beschonken weggebruikers, bijna een derde meer dan in 2019 toen dit aantal nog zo’n 32.500 bedroeg. Het gaat om weggebruikers die bekeurd zijn voor rijden onder invloed van alcohol, drugs of bepaalde medicatie waarmee je niet de weg op mag. Uit de cijfers van VeiligheidNL blijkt bovendien dat in 2022 naar schatting 9.600 mensen op de spoedeisende hulp belandden na een verkeersongeval waar alcohol in het spel was, zo meldt Independer.

Provincies
In Zuid-Holland lag het aantal gepakte automobilisten met drank op het hoogst met 11.282 boetes, goed voor ruim een kwart van alle bekeuringen in heel Nederland. Ook in Noord-Holland (7.371) en Noord-Brabant (6.192) worden veel weggebruikers beboet voor rijden onder invloed. op de bon geslingerd voor rijden onder invloed. In Noord-Brabant lag de stijging het hoogst met 66,5%.

Top 10 van gemeentes met de meeste boetes:
1.Oostzaan (Noord-Holland)
2.Maashorst (Noord-Brabant)
3.Wassenaar (Zuid-Holland)
4.Valkenburg a/d Geul (Limburg)
5.Bergen (Limburg)
6.Schagen (Noord-Holland)
7.Gennep (Limburg):
8.Zandvoort (Noord-Holland)
9.Zoetermeer (Zuid-Holland)
10.Laren (Noord-Holland)

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.