Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Wit is nog steeds de populairste autokleur, maar zwart wint terrein. Dit blijkt uit het zojuist verschenen BASF Color Report for Automotive OEM Coatings.

Verandering
BASF spreekt van een grote verandering in het traditionele autokleurenpalet: “Hoewel wit zijn positie als populairste kleur voor lichte personenauto’s behoudt, is het marktaandeel aanzienlijk gedaald. Zwart is daarentegen sterk in populariteit gestegen en heeft marktaandeel gewonnen ten koste van wit.”
Volgens het rapport kiezen autokopers minder vaak lichtere kleuren zoals wit en zilver, en vaker donkerdere tinten zoals zwart en grijs. Premium auto’s hebben meer effectpigmenten dan middenklasse auto’s: “Dit laat de diepte en creativiteit van kleur zien.”

Per land
Per land zijn er specifieke voorkeuren. Zo houdt Duitsland het meest van blauw, Spanje en het Verenigd Koninkrijk van rood en oranje, Frankrijk van groen en Italie van alle kleuren. ”Hoewel achromatische kleuren nog steeds het populairst zijn, lijkt elk land zijn plek te hebben op het chromatische vlak”, aldus Mark Gutjahr, Global Head of Automotive Color Design. “Het oude standaard kleurenpalet is niet langer van toepassing. Steeds meer autokleuren hebben effectpigmenten om zo intensiteit en spanning te geven.”

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.