Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

AkzoNobel komt in Zaventem met een nieuw Automotive Training Centre (ATC). Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt.

Opleidingen
In het nieuwe Automotive Training Centre worden opleidingen gegeven voor spuiters en schadeherstelprofessionals. Deze zijn gericht op se nieuwe generatie van coatings en technologieën voor een duurzame toekomst. Hier komt ook het eerste door waterstof aangedreven spuitcabine. Hiermee wil AkzoNobel carrosseriebedrijven de laatste technologieën laten zien voor reductie van de uitstoot koolstoffen, kortere droogtijden en een lager energieverbruik. Het systeem heeft ook een speciaal filtersysteem voor de uitstoot van VOC’s die vrijkomen in het spuitproces en voor tot 99% schone lucht.

Waterstof
Het nieuwe trainingscentrum in Zaventem is 30% groter dan het vorige opleidingscentrum. Dit is nodig om de waterstof aangedreven spuitcabine te kunnen herbergen en heeft een all-in-one werkstation met opslag. AkzoNobel heeft gekozen voor waterstof boven elektriciteit voor het opwarmen van de spuitcabine in plaats van fossiele brandstoffen zoals gas en olie om te voldoen aan de reglementen.

In de toekomst gaat de lakproducent meer van dergelijke ATC’s in de wereld bouwen als onderdeel van haar investeringsprogramma.

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.