Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Axalta Coating Systems heeft zichzelf in de etalage gezet. De producent van autolakken heeft een werkgroep samengesteld die de verkoop van het bedrijf moeten onderzoeken. Dit meldt het Amerikaanse persbureau Reuters.
 
Consolidatie
Met deze stap wil de Amerikaanse producent zich staande houden in de golf van consolidatie die de hele lakwereld “door elkaar zal schudden”, zo stelt Reuters. Op het bekend worden van het nieuws stegen de aandelen van Axalta met 14 procent waardoor het bedrijf een waarde heeft van 7 miljard dollar, zo meldt Reuters.
Al in 2017 was er sprake van overname van het bedrijf. Toen weerstond Axalta al een mogelijke overname door AkzoNobel en Nippon Paint Holdings. Volgens Reuters heeft het bedrijf sindsdien een vijfde van zijn marktwaarde verloren.

Financieel adviseur
Axalta, een voormalige divisie van DuPont, werd in 2014 verzelfstandigd. Het bedrijf heeft nu de banken Evercore en Barclays ingehuurd als financieel adviseur. Volgens Bloomberg hebben PPG en Kansal Paint Co al interesse getoond. AkzoNobel zou nog geen interesse hebben getoond.
Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.