Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Traxio en diens bandenfederaties Federtyre en Pneuband roepen automobilisten op om hun winterbanden snel te laten vervangen door zomerbanden. Bij de hogere temperaturen slijten ze immers harder en nemen de prestaties af.

Prestaties
“Rijden met winterbanden tijdens de zomer is wettelijk toegelaten maar heeft een negatief effect op het weggedrag van de auto en de verkeersveiligheid,” zegt Filip Rylant van Traxio. “Boven 7 °C - en dus zeker tijdens warme dagen – presteren winterbanden minder goed dan zomerbanden. Niet alleen is de remafstand langer, ook de wegligging is minder goed dan met zomerbanden. Het is daarom van belang dat de bandenwissel van winter- naar zomerbanden nu snel gebeurt. Door de maatregelen in het kader van de strijd tegen het coronavirus kunnen wachttijden oplopen en dus is het aangeraden om snel een afspraak te maken.”

Controles
De bandenwissel is ook het uitgelezen moment voor het meten van de profieldiepte en het controleren van de banden op mogelijke schade en de juiste bandenspanning. Bandrencentrales zijn opgenomen de lijst van de essentiële sectoren: “Ze mogen hun activiteiten blijven verder zetten en werken in het kader van de strijd tegen het Corona-virus op afspraak. Klanten kunnen voor hun bandenwissel dus probleemloos terecht bij hun bandencentrale of garage, mits afspraak.”

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.