Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

De totale schadelast die voortkomt uit aanrijdingen met (wilde) dieren is flink toegenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Data Analytics Centre (DAC) van het Nederlandse Verbond van Verzekeraars.

Complexer
In 2017 kostte een gemiddelde claim, bij een aanrijding met een dier, voor verzekeraars nog 1.632 euro, in 2020 is dit gestegen naar 1.921 euro per claim. Volgens het Verbond van Verzekeraars is deze stijging te verklaren door het steeds complexer worden van carrosserieherstel en het duurder worden van onderdelen voor auto’s.
Het aantal aanrijdingen met dieren is in de afgelopen jaren fors gestegen van 5.750 in 2014 tot 8.603 vorig jaar. Deze stijging heeft volgens het Verbod van Verzekeraars te maken met het feit dat er steeds meer weggebruikers zijn waardoor ook het aantal aanrijdingen hoger ligt. Het verkeer wordt steeds drukker en er is meer smartphonegebruik in het verkeer.

Corona
De meeste aanrijdingen met dieren vonden in 2020, ondanks verschillende lockdowns, traditiegetrouw plaats in de maanden april en mei. Het vermoeden bestaat dat door coronagerelateerde drukte in de natuur (wandelaars), wilde dieren vaker hun vaste gebied verlaten en daarbij het slachtoffer worden van een ongeval.

Om de verkeersveiligheid prioriteit te geven lanceerde het Verbond van Verzekeraars een manifest waarin de politiek werd opgeroepen om het manifest daadwerkelijk in verkeersveiligheidsbeleid om te zetten.

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.