Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Nederlanders en Belgen hebben de bandenspanning van hun autobanden niet op orde. Dit zegt bandenservicebedrijf Profile op basis van onderzoek, uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Rotterdam en KU Leuven.

Voorgeschreven
Uit het onderzoek bleek dat 84 procent van de auto’s niet de bandenspanning heeft zoals door de fabrikant is voorgeschreven. Doordat de meeste bestuurders hun autobanden zelden of nooit controleren, zijn bestuurders zich niet bewust van onjuiste bandenspanning. Volgens Profile kan dit leiden tot een hoger brandstofverbruik, slechte wegligging en snellere bandenslijtage.

Brandstofkosten
Slechts 11 procent van de Nederlandse en Belgische automobilisten bleek de afgelopen maand de bandenspanning van hun autobanden te hebben gecheckt. 28 procent van de bestuurders gaf toe nooit de bandenspanning van hun autobanden te checken. 60 procent deed dat alleen voor een grote rit.
De bestuurders die hun bandenspanning wel hadden gecontroleerd deden dat omdat een betere bandenspanning zorgt voor lager brandstofverbruik. Dit wilden ze vanwege de hoge brandstofprijs zo laag mogelijk houden. Bestuurders die hun bandenspanning niet regelmatig checken, vonden dit een goede reden om in de toekomst beter op de bandenspanning te letten.

De studenten van de Hogeschool Rotterdam en KU Leuven voerden het onderzoek uit onder 1.641 personenwagens in Nederland en 1.065 personenwagens in België. (Foto: Profile)

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.