Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

De verkopen van nieuwe en tweedehands motoren in ons land zijn in de maand april fors gedaald. Dit meldt Traxio na het bekend worden van de verkoopcijfers.

Daling
In april 2022 werden er 7.111 tweedehandsmotoren ingeschreven, een daling met 24,2% vergeleken met vorig jaar. Daarmee is het verlies in de occasiemarkt 19,2%, ofwel 5.440 eenheden. Vlaanderen blijft de grootste markt (57,7%) maar verliest 20,6% vergeleken met vorig jaar. Wallonië verliest 18,1% en Brussel 12,7%. Honda, Yamaha, BMW, Suzuki en Kawasaki blijven de meest populaire occasiemerken.

Ook de inschrijvingen van nieuwe motorfietsen zakten in april met 20,3%. Het verlies over de eerste vier maanden bleef beperkt tot 9,2%.

Prijsstijgingen
Als reden voor de tweedehands motoren geeft Traxio de prijsstijgingen van tweedehandsmotoren. Ook is er veel interesse van Nederlanders die bereid zijn om extra te betalen. Verder is de beschikbaarheid van tweedehands motoren verminderd en stellen veel motorrijders na Corona en de inflatie door de oorlog in Oekraine de vervanging van hun motor langer uit in afwachting van betere tijden.”

 

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.