Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

In 2021 zijn er gemiddeld 12.810 snelheidsovertredingen per dag gepleegd. Dit meldt mobiliteitsorganisatie Touring op basis van cijfers in de eerste zes maanden van het jaar.

Record
In de eerste zes maanden van 2021 werden er in ons land 2.331.449 boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Volgens Touring is dat een nieuw record: “Zelfs tijdens coronajaar 2020 met de lockdowns, de sluiting van de horeca en het vele thuiswerk werd een recordaantal boetes uitgeschreven (4.060.468) over het hele jaar. Op vijf jaar tijd is het aantal gestegen met 23%”. Volgens de organisatie heeft de stijging vooral te maken met het feit dat er meer controles zijn. “De bijkomende trajectcontroles spelen hierin zeker een rol.”

Alle snelheidsregimes
De stijging doet zich in alle snelheidsregimes voor. Maar het grootste aantal bevindt zich in de klasse 0 tot 10 km/u te veel, gevolgd door 11 tot 20km/u te veel.“Dat de stijging zich voortzette tijdens het coronajaar 2020 toont aan dat velen de rustige wegen als een uitnodiging zagen om sneller te rijden.

Touring vindt het stijgend aantal zware snelheidsovertredingen van meer dan 40 km/u te veel verontrustend: De organisatie vindt trajectcontroles een beter systeem dan mobiele of vaste flitspalen en dat er op de juiste plaatsen moet worden gecontroleerd. (Bron: Touring)

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.