Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Belgen zijn onveilige bestuurders. Dit kan worden geconcludeerd uit een enquête van de wereldwijde ESRA, die de pijnpunten van de Belg achter het stuur heeft blootgelegd: snelheid, alcohol, drugs en de gsm. Dit meldt Vias Institute.

Te snel
60% van de Belgen zegt wel eens te snel te rijden in de bebouwde kom. Verder zeggen veel Belgen achter het stuur hun mail of berichten op hun gsm te checken, gereden te hebben 1 uur na het nemen van drug s of mogelijk boven de wettelijke alcohollimiet. Volgens de resultaten van de ESRA-enquête zijn er nog ontzettend veel pijnpunten in onze verkeersveiligheidsmentaliteit.
 
Verkeersveiligheid
De ESRA-studie (E-Survey of Road users' Attitudes) is een enquête in 32 landen over verkeersveiligheid onder leiding van Vias Institute. In België werden 2.000 weggebruikers bevraagd. De conclusie is dat er nog veel werk aan de winkel is om iedereen zich verkeersveilig te laten gedragen, hoewel deze de laatste 10 jaar verbeterd is, Naast het verder verhogen van de pakkans voor snelheidsovertredingen, gsm-gebruik, alcohol en drugs is het belangrijk om verder concrete maatregelen te nemen.
 
Vias Institute vraagt daarom concreet een verbod op radarverklikkers en het invoeren van nultolerantie voor beginnende bestuurders en gemotoriseerde tweewielers. Daarnaast moeten verkeersovertreders snel en efficiënt bestraft worden. Daarbij moet ook gekeken worden naar alternatieve straffen om de mentaliteit van de overtreders op langere termijn gunstig te beïnvloeden.
Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.