Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

De Zwitserse Baloise Group heeft de Belgische verzekeraar Fidea gekocht van het Chinese Anbang. Hiermee versterkt de verzekeraar haar positie in België. Dit laat Baloise Insurance weten.

5e plaats
Met de overname versterkt Baloise haar 5e plaats op de Belgische markt in het segment van niet-levensverzekeringen en komt zo dicht bij de top 4. In België opereert Baloise onder de merknaam Baloise Insurance.
De Belgische verzekeraar Fidea, gevestigd in Antwerpen, is sinds 2015 in handen van de Chinese groep Anbang. Net zoals Baloise concentreert Fidea zich in niet-levensverzekeringen vooral op de groeisegmenten van particuliere klanten en op verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen. De bijna vierhonderd werknemers van Fidea worden allemaal overgenomen door Baloise, dat hiermee zo in totaal bijna 1.600 mensen zal tewerkstellen in België.

Baloise
Met de overname stijgt het marktaandeel van Baloise Insurance naar 8,5 % voor niet-levensverzekeringen en naar 4,2 % voor levensverzekeringen. In 2018 realiseerde Baloise Insurance in België nog een omzet van 1,49 miljard euro en een winst vóór belastingen van 172,3 miljoen euro.
Baloise Insurance biedt haar producten aan via makelaars. Samen met Fidea hoopt de verzekeraar haar partnership met makelaars verder uit te bouwen om haar klanten de beste service te geven. “Met de aankoop en de daaruit voortvloeiende synergieën verhogen we op lange termijn de groeikracht en rentabiliteit, en winnen we op de aantrekkelijke Belgische markt aanzienlijk marktaandeel”, aldus Gert De Winter, CEO Baloise Group.
Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.