Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

AG Insurance en BNP Paribas Fortis treden toe als aandeelhouder van Optimile. Hiermee volgen ze Touring, dat al sinds 2017 aandeelhouder van de software-ontwikkelaar is. Dit melden de organisaties in een persbericht.

Partnership
De  toetreding is in het kader van het partnership dat Touring vorig jaar met AG en BNP Paribas Fortis heeft afgesloten. Het aandeelhouderschap is voortaan gelijk verdeeld tussen de 3 partners, die ieder over een derde van de aandelen beschikken.
 
Softwarebedrijf
Optimile is een in Gent gevestigd softwarebedrijf dat actief is in 7 landen. Het biedt verschillende toepassingen op het vlak van mobiliteit aan. Hieronder een cloudgebaseerd platform dat verschillende soorten vervoermiddelen met de eindgebruiker verbindt door mobiliteit als een dienst te benaderen (Mobility as a service of MaaS). Gebruikers van dit platform kunnen verschillende vervoermiddelen combineren om een bestemming te bereiken, inclusief het reserveren en betalen.
De kapitaalsversterking gaat gepaard met een herschikking van het management. De huidige CEO Wim Iliano wordt per 5 maart 2020 opgevolgd door An De Pauw, voorheen werkzaam bij o.a. Tesla en D'Ieteren.

Door de versterking van zijn kapitaal moet Optimile de verschillende mobiliteitstoepassingen verder kunnen optimaliseren en sneller en efficiënter op de markt te brengen.
Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.