Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Bridgestone heeft samen met Microsoft een systeem ontwikkeld dat bandenschade detecteert. Dit maakte de bandenproducent bekend.

30% ongelukken
Volgens Bridgestone is schade tijdens de levensduur van de band verantwoordelijk voor 30 percent van de ongelukken door technisch falen. Het nieuwe systeem, met de naam ‘Tyre Damage Monitoring System’, maakt gebruik van het Microsoft Connected Vehicle Platform (MCVP) en kan real time schade aan banden opsporen en opvolgen. Uit onderzoek blijkt dat bandenschade aan de basis ligt van ongeveer 30 procent van de auto-ongevallen . Volgens Bridgestone is schade aan banden vaak niet te zien zonder een grondige, handmatige inspectie. Niet alleen kunnen beschadigde banden tot ernstige ongelukken leiden, ze hebben ook een negatieve impact op andere auto-onderdelen, denk aan schade aan de wielen, en op die manier voor gevaar zorgen.

Monitoren
Het Tyre Damage Monitoring System monitort de banden continu en brengt de bestuurder real time op de hoogte van opgelopen schade. Het systeem werkt via een connected platform (MCVP) met sensorgegevens van al geinstalleerde hardware. Het gebruikt algoritmes om gebeurtenissen te detecteren die het bandoppervlak en het karkas kunnen beinvloeden. De bestuurder wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van het gevaar en kan ingrijpen om de situatie te verhelpen. Op dit moment is er nog geen gelijkwaardig monitoringsysteem op de markt waarbij je niet eerst bijkomende hardware moet installeren.

Language Selector BE (bridgestone.be)

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.