Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Met de derde lockdown vragen de Britse carrosserieherstellers de verzekeraars hulp om te overleven. Hiertoe heeft de belangenorganisatie NBRA (National Body Repair Association) een brief gestuurd.

Dalen
Volgens de NBRA is het reparatievolume in het Verenigd Koninkrijk door de lockdowns met minimaal 50 procent gedaald ten opzichte van de situatie voor de Coronacrisis. Samen met de onzekerheid over de Brexit levert dit een grote druk op voor de carrosserieherstellers. Veel van hen hebben het moeilijk. De NBRA vreest het faillissementen en bedrijfsbeeindiging van minimaal 25% van de carrosserieherstellers waardoor er te weinig capaciteit ontstaat om alle schades te herstellen. Hierdoor zullen de prijzen stijgen, komt er een uitstroom van vakmensen, zullen de wachttijden voor carrosserieherstel oplopen en daalt de kwaliteit, zo verwacht de NBRA.

Overleven
Volgens de NBRA zullen verzekeraars in staat zijn om te overleven maar zullen de carrosserieherstellers hier veel moeite mee hebben. De organisatie pleit daarom voor eerlijke contracten tussen verzekeraars en carrosserieherstellers. Zo moeten verzekeraars stoppen met eisen van kortingen op onderdelen en lakken, het gebruik van gelijkwaardig aan originele onderdelen toestaan en vaker toestaan om te repareren in plaats van vervangen.

Ook zouden verzekeraars de contracten met carrosserieherstellers elk jaar moeten aanpassen aan bijvoorbeeld inflatie. “Nu is er vaak angst bij carrosserieherstellers om verzekeraars hierom te vragen.”, aldus NBRA.

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.