Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Europa is van start gegaan met i-Dreams, een onderzoeksproject waarin wordt onderzocht wanneer en hoe rijtechnologie de bestuurder het best kan ondersteunen.

Verantwoordelijk
Het i-Dreams project moet blootleggen hoe het samenspel tussen bestuurder en technologie exact moet verlopen. In de nabije toekomst zullen er momenten zijn waarop de bestuurder zelf nog verantwoordelijk is voor bepaalde rijtaken, terwijl die op een ander ogenblik overgenomen worden door het voertuig. De vraag is dan wie welke taken wanneer uitvoert en hoe de overgave van de taken precies verloopt, aldus i-Dreams: “Het is belangrijk om stil te staan bij dit soort vragen. Daarvoor moeten we de interactie tussen mens, voertuig en omgeving monitoren en begrijpen.”

Veilig rijden
Met het onderzoeksproject worden zoveel mogelijk data verzameld over de bestuurder, het voertuig en de rijomgeving. Aan de hand van de ingezamelde gegevens wordt op elk moment beoordeeld of de bestuurder nog veilig aan het rijden is. “We noemen dit de Safety Tolerance Zone", aldus de onderzoekers. "We monitoren op elk ogenblik of de bestuurder de situatie onder controle heeft. Als dat niet zo is, neemt het risico op een ongeval toe. En dan is de vraag hoe technologie dit kan voorkomen.”

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.