Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

Assuralia heeft de schadedatabank ontwikkeld die de verzekeringsfraude moet inperken. Vooralsnog gaat het om fraude met autoverzekeringen; op termijn kan het platform uitgebreid worden naar andere schadeverzekeringen. Dit meldt Assuralia.

Schadepost
De databank moet de antifraudediensten in de ondernemingen helpen fraude efficiënter te detecteren en vervolgens te sanctioneren. Volgens Assuralia wordt nu nog slechts een fractie van de fraude effectief bewezen. Occasionele fraude wordt regelmatig gedetecteerd, maar georganiseerde fraude – waarbij criminelen soms verschillende verzekeraars tegelijk proberen op te lichten – is moeilijker bloot te leggen. Assuralia raamt de fraude in autoverzekeringen op 120 à 240 miljoen euro per jaar. Door deze schadepost betaalt de consument voor zijn autoverzekering 3 à 6% premie meer dan nodig.

Gegevens
De schadedatabank werd ontwikkeld in samenwerking met Alfa Belgium en de vereniging voor bestrijding van verzekeringsfraude. Elke autoverzekeraar zal wekelijks een aantal gegevens uit nieuwe en lopende schadedossiers invoeren in de databank. Die gegevens worden gekruist met de gegevens die andere ondernemingen hebben ingevoerd.

De meerderheid van de verzekeringsondernemingen neemt meteen deel aan het project, anderen sluiten in de loop van het jaar aan. Samen zullen zij ongeveer 90% van de markt bestrijken. Zo zal bijna elk verkeersongeval in de databank terechtkomen.

De schadedatabank is in februari van start gegaan. (Bron: Assuralia)

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.