Deze website gebruikt Cookies om te kunnen functioneren.
Nieuws

AkzoNobel heeft een bod van 1,4 miljard euro gedaan op de Finse lakfabriek Tikkurila, die vooral een sterke positie heeft in Scandinavie en de Baltische Staten. Dit maakte de Nederlandse lakfabriek bekend.

PPG
Het overnamebod volgde op een eerder bod van branchegenoot PPG eerder deze maand. De Amerikanen deden toen een bod van ruim 1,2 miljard euro. Het bod van de Nederlanders ligt nu 13 procent hoger. Hiermee bindt AkzoNobel de strijd aan met PPG om Tikkurila te bemachtigen. Volgens AkzoNobel zouden de merken van beide fabrikanten elkaar goed aanvullen en zorgen voor een compleet aanbod van innovatieve producten en services. Hierdoor zou de winst bij overname door de Nederlanders al volgend jaar kunnen toenemen. Volgens CEO Thierry Vanlancker zou de combinatie van AkzoNobel en Tikkurila een sterk platform vormen voor de toekomstige groei. In een persbericht spreekt hij over ‘een natuurlijke combinatie’.

Toezichthouders
Tegelijk met het bod heeft AkzoNobel voorstellen gedaan die potentiële problemen met toezichthouders kunnen voorkomen. Zo heeft de lakfabrikant al afspraken gemaakt met et Zweedse Hempel voor de verkoop van verschillende onderdelen, waaronder AkzoNobels’ activiteiten op het gebied van decoratieve lakken in Scandinavië en de Baltische staten. Dit zou moeten voorkomen dat de overname een te groot marktaandeel oplevert in verschillende markten.

Na de overname blijven de belangrijkste kantoren en productiefaciliteiten in Finland actief. Zij zouden een belangrijke hub vormen voor Scandinavië en de Baltische staten. Ook heeft AkzoNobel toegezegd te blijven investeren in deze locaties voor toekomstige groei.

 

Laat commentaar achter

Alle velden met een * zijn verplicht

Poll

De toenemende ketenvorming laat zien dat de Belgische carrosseriemarkt professionaliseert.

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.